Home
Historie
Poezen
Kastraten
Romeo Show Impressie
Dekkater Romeo
Kittens
In Memoriam
Shows
Links

In Memoriam

Lizzy van Welvliet

23-06-1990            22-07-2007

Roepnaam: "Vleertje"
Blue Point
Vader: Eur.Ch. Sinshe van Miacis - Blue Point
Moeder: Siouxsy van de Oedenvliet  - Seal Point 

Lizzy is geboren met haar zusje door middel van een keizersnede. Ze zijn door mij de eerste twee weken met de hand grootgebracht, daar haar moeder na deze operatie apathisch was en niets van haar kittens wilde weten. Gelukkig nam zij later de zorgen voor de kittens weer over.

Lizzy is naar mij vernoemd en had altijd een speciaal plekje in mijn hart. Zij was een lieve poes en zorgzaam voor haar kittens.

Zij is zeventien jaar en een maand geworden,  ze is heel vredig op mijn schoot ingeslapen.  Waarschijnlijk is het haar hart geweest, dat niet helemaal goed meer functioneerde. We zullen haar missen.

 

 

 

 

 

Eur.Ch. Blue Valentijn van Welvliet 

29-04-1992           03-12-2008

Roepnaam "Tijn"
Blue Tabby Point
Vader: Igor van Welvliet - Blue Tabby Point
Moeder: Lizzy van Welvliet - Blue Point

 

Helaas hebben wij Valentijn op 3 december 2008 in moeten laten slapen. Hij is 16 jaar en ruim 7 maanden geworden.

Tot aan zijn elfde jaar is hij dekkater geweest, daarna heeft hij nog ruim vijf en een half jaar als ex kater bij ons in de cattery gewoond.

Hij kon jammer genoeg niet los door het huis lopen, omdat hij dikwijls last had van diarree en niet op kon schieten met Shanoe, onze andere ex dekkater.

Ondanks dat hij een respectable leeftijd gehaald heeft, zullen wij hem missen.

 

 

 

 

 

Eur.Ch. Ralajady-Macorie Silver Shanoe 

25-09-1990           12-03-2009

Roepnaam "Snoet"
Seal-Point
Geboren: 25-09-1990
Vader: Int.Ch. Ceonka's Stefano - Seal Tabby Point
Moeder: Ralajady-Macorie el Butterfly - Seal Point

Shanoe is bij ons 9 jaar dekkater geweest. Daarna is het mij gelukt hem met veel moeite weer in de groep te plaatsen. De poezen wilden hem in het begin niet accepteren, maar met veel geduld is het toch gelukt.

Meer dan de helft van zijn leven heeft hij in de woonkamer gewoond tussen de poezen en kittens en hij was de liefste kater die ik tot nu toe gehad heb.

Hij heeft de hoge leeftijd bereikt van 18½ jaar, op 12 dagen na. Aan het einde van zijn leven was hij blind, bijna doof en dement. Ook kon hij niet goed meer lopen, maar zijn reuk was nog heel goed in orde.

Zijn plaats was meestal op mijn schoot en dan lag hij heerlijk te spinnen. Het was afschuwelijk om "mijn maatje", want dat was hij, naar de dierenarts te moeten brengen, maar hij was echt op en het had geen zin voor Shanoe zijn leven nog langer te rekken, zodat we hem hebben laten gaan met heel veel verdriet.

Ik zal je nooit vergeten "Snoetje".

 

 

 

 

 

Whitney van Welvliet

01-12-1994           14-09-2009

Roepnaam: "Witje"
Crème Point
Geb: 01-12-1994  
Vader: Int.Ch. Sebastian von Kedgeree - Red Point
Moeder: Int.Ch. Felicia van de Edelhof - Seal Tortie Point 

Whitney was de eerste crème poes, die in onze cattery geboren werd dus wilden wij haar zelf houden. Zij was de enige in het nestje en woog bij haar geboorte 126 gram.

"Witje", haar troetel naam, was een hele sociale poes, die haar hele leven geen ruzie maakte met de andere katten in de groep. Zij was ook een goede moeder en een hele gezonde poes die nooit ziek was.

Het verwonderde ons ook dat zij het laatste halfjaar van haar leven ging tobben met haar hart. Uiteindelijk na overleg met de dierenarts hebben we besloten haar te laten inslapen, omdat er geen zicht op verbetering was.

Zij is 14 jaar en ruim 9 maanden oud geworden. We zullen haar zeker niet vergeten.

 

 

 Eur.Ch. Blue Touchy Girl  van Welvliet

29-04-1992           03-12-2010

Roepnaam "Tutti"
Blue Tabby Point
Vader: Igor van Welvliet - Blue Tabby Point
Moeder: Lizzy van Welvliet - Blue Point

Touchy was echt de kat van mijn man. Van mij moest ze niet zo veel hebben, alleen als ze ziek was of bij een bevalling, dan kwam ik in beeld. Op 6 jarige leeftijd kreeg ze na een bevalling een baarmoederontsteking, die overging in een buikvliesontsteking. Het ging heel slecht met haar en we waren bang haar te verliezen. Met veel moeite heb ik haar weer aan het eten gekregen en heel langzaam knapte ze weer op. Door deze lange ziekteperiode en daar ze erg verzwakt was hield ze chronische niesziekte over. Op zich niet levensbedreigend maar wel lastig. Op 11 jarige leeftijd heeft ze ook nog een beroerte gehad. Ondanks al haar gezondheidsproblemen is ze tot nu toe de oudste kat in onze cattery geworden nl. 18 jaar en ruim 7 maanden. Ze ging graag mee naar kattenshows samen met haar broer Valentijn. De ene keer won zij en de andere keer was haar broer de gelukkige en viel in de prijzen. Ze zijn beide Europees Kampioen geworden. Ze was in de groep een kat, die haar eigen gang ging en geen ruzie zocht met de andere katten. Ondanks dat je weet, dat de dag van afscheid komt, was het voor ons toch heel moeilijk om haar in te moeten laten slapen, ze was echt helemaal op. We zullen haar niet vergeten!!!!

 

 

Parongsari's Bilanka Tjoklat-Rose

11-05-1995          24-01-2012

Roepnaam: "Bilanka"
Chocolate Point
Vader: Eur.Ch. Anghagens Parents Pride - Lilac Point
Moeder: Parongsari's Halida Birman-Rose - Seal Point

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gr.Int.Ch. Vera Evita van Welvliet

15-02-2000          25-09-2012

Roepnaam: "Veertje"
Lilac Point
Vader: Eur.Ch. Pacha van Talai Mahal - Lilac Point
Moeder: Parongsari's Bilanka Tjoklat-Rose - Chocolate Point

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kittah van Welvliet

24-11-1998          20-06-2012

Roepnaam: "Kitsie"
Seal Point
Vader: Eur.Ch. Ralajady-Macorie Silver Shanoe - Seal Point
Moeder: Int.Ch. Felicia van de Edelhof - Seal Tortie Point

Bij het laatste nest van onze dekkater Silver Shanoe zat een sealpoint poesje. Ik besloot haar te houden.

Ze was een erg sociale poes, kon goed opschieten met de andere poezen en was een hele goede moeder.

Ze heeft haar vader Shanoe verzorgd tot aan zijn dood.

Shanoe was bijna blind en stram, ook verzorgde hij zich niet meer zo goed. Zijn dochter waste hem zodat hij er toch nog redelijk mooi uitzag. Ook liep ze naast hem en wees ze hem waar het eten stond en waar de bak was. Ze was een soort mantelzorger.

Kittah kreeg plotseling toen ze ruim 13 jaar was astma. Verschillende antibiotica`s geprobeerd maar niets hielp. Op het einde kon ze alleen maar liggen met haar bekje open. Te weinig puf om te lopen of eten. Dit was geen leven en daarom heb ik in overleg met de dierenarts haar laten inslapen op de leeftijd van 13 jaar en 7 maanden. Ze zal niet worden vergeten!

 

 

Blue Velvet Rose van Welvliet

12-10-2016          15-11-2017

Roepnaam: "Roosje"
Blue Point
Vader:   World Ch. Romeo Valentino van Welvliet - Blue Tabby Point
Moeder: Gr. Int. Ch. Kedi Saray Van Sandy Starlet Choc - Choclate Point

 

Roosje was de dochter van Wereldkampioen Romeo. Ze vond het leuk om mee naar de shows te gaan.Ze was een veelbelovende poes volgens de keurmeesters. In korte tijd heeft ze haar 2e titel CAC behaald. Kort daarna werd ze lusteloos en wilde ze ook niet meer eten. De dierenarts wist niet wat het was, maar ik vermoedde dat het waarschijnlijk VIP was. We hebben nog van alle geprobeerd, maar bij VIP weet je uiteindelijk dat, dat het einde is. We hebben Roosje laten inslapen toen we merkten, dat het leven voor haar geen waarde meer had. Ze was heel lief voor de andere katten. Roosje is helaas maar 13 maanden oud geworden.

                                      Wat een ROTZIEKTE!!!

 

 

                                                              

 

                      

 

                                           

 

Gr.Int.Ch. Lovely Lizzy van Welvliet

11-07-2008          05-01-2018

Roepnaam: "Liske"

Lilac Point
Vader: Eur.Ch. Simpson von der Loburg - Seal Tabby Point
Moeder: Gr.Int.Ch. Vera Evita van Welvliet - Lilac Point

 

Het nestje bestond uit 2 poesjes, Lizzy en Bibi. Ze zijn beiden in mijn cattery gebleven. Gezamelijk voeden ze hun kittens op en waren onafscheidelijk.

Toen Bibi last kreeg van epileptische aanvallen, heeft Lizzy een paar weken voor haar kittens en voor Bibi gezorgd. Lizzy had toen zelf ook kittens. Gelukkig is met Bibi alles weer goed gekomen en heeft ze nooit meer last gehad van aanvallen.

In de zomer van 2017 merkte ik dat Lizzy weinig at en dat ze veel afviel. Na een uitgebreid bloedonderzoek en echo was de uitslag, dat haar nieren niet goed functioneerden. Ze heeft een paar maal een infuus gehad en daarvan knapte ze dan weer op. Ik gaf haar ook Cementra voor haar nieren. Dit hielp wel maar het was toch een uitstel van executie.

Op de dag dat ik thuiskwam uit het ziekenhuis na een zware knieoperatie vond ik haar in de slaapkamer dood in haar mandje. Dat was geen leuke thuiskomst.

Lizzy is negen jaar en vijf maanden geworden.

                   Zij was mijn naamgenoot, ik mis HAAR !!!

                                                              

 

                        

                                      

Blue Angel Tiffany van Welvliet

21-07-2003          21-07-2018

Roepnaam: "Tiffy"

Blue Point
Vader: Ch. Rombalboni's Blue Magic Touch - Blue Tabby Point
Moeder: Parongsari's Bilanka Tjoklat-Rose - Choclate Point

 

Tiffy is nadat ze verkocht was weer na ca.6 maanden bij mij terug gekomen. De eigenaars wilden haar niet meer, omdat ze een voedselallergie had ontwikkeld. Ze werkten beiden overdag en konden daardoor niet op haar letten.

Ze kon gelukkig goed met de andere katten opschieten. De voedselallergie bleef ondanks dat we van alles geprobeerd hadden zonder resultaat. Ik heb haar daardoor laten steriliseren omdat ik niet met haar wilde fokken.

Uiteindelijk stelde de dierenarts voor haar Dexoral tabletjes te geven tegen de jeuk. Dat hielp en hierna kon ze gewoon met de katten alles eten. Ze zou dan waarschijnlijk niet zo oud worden, omdat ze vanaf ongeveer 10 maanden medicijnen kreeg. Het laatste jaar had ze iets minder last van jeuk, dus kon ik om de andere dag medicijn geven en soms zelfs nog langer wachten.

Tiffy is op het einde van de warmste zomer (2018) gestorven aan waarschijnlijk een hartaanval. Ik ging met haar naar de dierenarts voor een blaasontsteking en daar constateerde hij dat haar hart ook niet in orde was. Naar huis met antibiotica voor de blaasontsteking, pilletjes voor haar hart en vocht-afdrijvers.

Bij thuiskomst liep ze uit haar reiskoffertje, ze wilde naar de tuin en voor de tuindeur viel ze om, gaf een schreeuw en viel dood neer. Totaal onverwachts. Ze was een hele lieve aanhankelijke poes, zat altijd bij me op schoot en volgde me als een schaduw. Ook was ze de lieveling van mijn dochter. Ze is 15 jaar oud geworden.

                                              TIFFY wordt heel erg gemist !!!

          

                                                   

 

 

                                            

 

Kedi Saray Van Chin-Chin Alina

01-07-2005          07-09-2018

Roepnaam: "Chinneke"

Lilac Tortie Point
Vader:   Eur.Ch. Rica Ninjo Donkersnoet - Blue Tabby Point
Moeder: Int.Ch. Cynthia van Cinbowha - Lilac Tortie Point

 

 

Chin-Chin kreeg ik als verjaardagscadeautje van 2 vrienden. Ze was een Lilac Tortie Point en ik vond het best spannend wat voor kleuren kittens ze zou krijgen

Met 1 jaar kreeg ze een baarmoeder ontsteking, wat maar niet over wilde gaan. Dierenarts van Dijk heeft haar toen medicijnen gegeven, die ook voor mensen werden gebruikt. Dat hielp en daardoor hoefde ik haar niet te laten steriliseren. Ze is de moeder van mijn dekkater Wereldkampioen Romeo Valentino. Een hele lieve zachtaardige poes en heel zorgzaam voor haar kittens. In 2018 werd Chin-Chin lusteloos en mager. Na een uitgebreid bloedonderzoek door de dierenarts bleek dat haar nieren niet goed meer functioneerden. Hij heeft haar nog verschillende keren een infuus gegeven en ik heb haar ook nog Semintra druppels gegeven voor de nieren, maar ze knapte niet op en wilde niet meer eten. Uiteindelijk heb ik in overleg met de dierenarts, besloten haar in te laten slapen.

Chin-Chin, mijn verjaardagscadeautje, is 13 jaar en 9 maanden geworden. Haar zoon Romeo herinnert me nog iedere dag aan haar !!! 

 

 

                                                  

 

                                         

 

Ch. Rombalboni's Blue Magic Touch

01-04-2002          18-04-2020

Roepnaam: "Magic"

Blue Tabby Point

Vader   : Eur.Ch. Blue Valentijn van Welvliet - Blue Tabby Point
Moeder: Bilanca Belle Van Cinbowha - Chocolate Tabby Point

Magic was de zoon van onze dekkater Valentijn. Hij was niet geboren in onze cattery. Ik heb hem terug gekocht, omdat ik in dezelfde lijn met dekkaters door wilde gaan. Hij is in het begin mee geweest naar kattenshows, maar daar had hij er geen plezier in. Nadat hij kampioen was geworden, ben ik gestopt met de shows.

Hij was een lieve rustige dekkater voor de poezen, die hem bezochten. Nadat hij gecastreerd was, kon hij na een tijdje wel bij de poezen in de huiskamer. Soms deden ze lelijk tegen hem en het was toch altijd opletten. Toen bij een vriendin van mij, een zoon van Magic overleed, stelde ik voor dat zij Magic mocht hebben. Hij was toen 16 jaar en nog goed gezond. Heel zijn leven heeft hij de dierenarts alleen gezien voor zijn jaarlijkse test en inenting. Magic heeft daar geleefd als een Koning en werd ontzettend verwend. Als ik op bezoek ging, keek hij mij aan met een uitdrukking van "je komt me toch niet ophalen?"

Je kon wel zien, dat hij een oud mannetje werd. Zes maanden voor zijn dood heeft hij nog een uigebreid onderzoek gehad en daar kwam uit, dat zijn nieren niet goed meer werkten. Op 18 mei 2020 vond mijn vriendin hem dood in zijn mandje, hij was vredig ingeslapen, toch nog onverwachts.

Magic is 18 jaar en 17 dagen  oud geworden en heeft de laatste 2 jaar een fantastisch goed leven gehad. Ik bedank mijn vriendin voor de goede zorgen voor hem, hij was een super lieve kater !!!

 

                                                    

 

                                                

 

 

Gr.Int.Ch. Belle Alam Bibi van Welvliet

11-07-2008          16-10-2020

Roepnaam: "Bibi"

Chocolate Tabby Point
Vader: Eur.Ch. Simpson von der Loburg - Seal Tabby Point
Moeder: Gr.Int.Ch. Vera Evita van Welvliet - Lilac Point

                                                       

 

                                              

 

Julia Valentina van Welvliet

14-06-2014          06-11-2021

Roepnaam: "Juleke"

Seal Point
Vader: Ch. Expert's Chevy - Seal Point
Moeder: Gr.Int.Ch. Kedi Saray Van Sandy Starlet Choc - Chocolate Point

 

                                                          

 

 

 

                                                    

 

 

Blue Magic (Bollie) van Welvliet

12-02-2004          06-04-2023

Roepnaam: "Bollie"

Blue Point
Vader: Ch. Rombalboni's Blue Magic Touch - Blue Tabby Point
Moeder: Paloma Blanca van Welvliet - Blue Tortie Point